Tarhana on kääritatud segu tavalisest jogurtist, köögiviljadest, pärmist ja jahust. See segu on selle supi peamine koostisosa. Tarhana suppi võime pidada maailma esimeseks kiirsupiseguks.
Pärsia sõnadest “terhuvane” ja “terhine”, mis kirjeldavad tarhana valmistamist peaaegu identselt. Sama suppi tuntakse Kreekas kui “trahanas”, Ungaris kui “tahonya” ja Soomes kui “talkuna”
Valmistanine
1.Vala paki sisule 1l vett (külma), sega korralikult, et tükke ei jääks.
2.Lase keema tõusta
3.Keeda tasasel tulel veel 15 minutit
4. Lase supil 5 minutit puhata
5.Serveeri ja naudi (4 portsjonit)
Toitumisalane teave | 100g kohta | 100ml kohta | 1 portsjoni kohta 250ml |
Energia | 1417kJ/339kcal | 98kJ/23kcal | 245kJ/58kcal |
Rasva | 3,1g | 0,2g | 0,6g |
Küllastunud rasva | 0,9g | 0,1g | 0,1g |
Süsivesikuid | 65,7g | 4,5g | 11,3g |
Suhkruid | 5,0g | 0,3g | 0,8g |
Kiudaineid | 3,8g | 0,3g | 0,7g |
Valku | 11,4g | 0,8g | 2,0g |
Soola | 9,9g | 0,7g | 1,7g |